Šta je resveratrol?

Resveratrol za krvne sudove… Zlata vredno!

 

Skoro svi su već negde čuli, te ponavljaju da je resveratrol dobar za srce, da održava optimalne vrednosti holesterola i triglicerida, da usporava starenje. Često je slavljen kao tajna tzv. francuskog paradoksa, to jest činjenice da Francuzi nemaju problema sa kardiovaskularnim bolestima uprkos tome što uzimaju masnu hranu.

Od trenutka kad je otkriven *1976. godine do danas, ne postoji supstanca biljnog porekla koja je izazvala toliko interesovanja naučne javnosti kao resveratrol.

Resveratrol čisti krvne sudove od holesterola i triglicerida i štiti od nastanka ateroskleroze

Sredinom devedesetih godina je reklamiran kao antioksidans, agens protiv raka i kao supstanca protiv starenja.

Otkriven je *1976. godine u vinovoj lozi, a znatno ranije su neki narodi koristili koren azijske biljke Polygonum cuspidatum (veoma bogat u sadržaju resveratrola) za lečenje raznih bolesti.

Šta je uopšte resveratrol?

Resveratrol pripada velikoj grupi polifenolnih jedinjenja (polifenola). Po sastavu je 3,5,4-trihidroksistilben, stilbenoid, derivat stilbena. Neke vrste biljaka ga proizvode kao odgovor na povredu, infekciju gljivicama, ultraljubičasto zračenje ili drugu vrstu stresa.

Vinova loza, Vitis vinifera, sintetiše ga kada je napadnuta gljivičnom infekcijom koju izaziva uglavnom siva plesan Botrytis cinerea.

Resveratrol se nalazi u grožđu, vinu, soku od grožđa, bobičastom voću…

Resveratrol je rastvorljiv u mastima. Sastoji se iz dva aromatična prstena povezana dvostrukom vezom.

Prisutnost dvostruke veze omogućava postojanje resveratrola u dva izomerna oblika, cis i transCis i trans resveratrol mogu biti slobodni ili vezani za glukozu (glukozidi).

Cena Holikana na bazi resveratola možete saznati OVDE

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kienske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 063/342-380

zdravljeizkine-com_dugme-za-newsletter