Ne propustite! Dobro Zdravlje uz 12 koraka sa Tiens-om

Dobro Zdravlje Obratite pažnju!

 

Nije se slučajno u drugoj polovini XX veka promenila struktura morbiditeta i smrtnosti stanovništva naglim širenjem bolesti “civilizacije”: ateroskleroza, infarct, moždani udar, hipertenzija, maligni tumori, dijabetes, sindrom hroničnog umora, miksedem, alergija, gojaznost, depresija, Parkinsonova bolest, Alchajmerova bolest, osteoporoza, degenerativna oboljenja zglobova, sindrom egzogene metaboličke (sekundarne) imunodepresije.

Glavni razlozi… Iz prve ruke!

Glavni razlozi :
1. Promenjeni uslovi stanovanja čoveka, pogoršanje ekologije i svakodnevnog načina života čoveka.
2. Promene strukture i kvaliteta ishrane

#zdravljeizkine.com-kromanjonac-tiens-tjansi

Pre 40-50 hiljada godina u doba paleolita, Kromanjonac je bio snažnog tela, jak, sjajne građe zahvaljujući izdržljivosti, motoričkim aktivnostima, jednostavnoj ishrani, Celokupna njegova aktivnost je bila usmerena na trijadu:
Nahranite se. Zagrejati se. Olakšati sebi rad.
Konačno trijumfujemo; zahvaljujući tehničkom napretku ostvarila se ljudska mašta: dovoljno hrane za svačiji ukus, u kućama je toplo, prijatno, život se provodi u mekanim foteljama, automobilima, pred televizorima sa daljinskim upravljanjem i…, i…, svuda nas prate tri „Džentlmena“:
Usluga. Komfor. Dizajn.
A sa njima je došlo i drugo trojstvo:
Prejedanje. Neaktivnost mišića. Psihička preopterećenost.
Ovo trojstvo je osnova savremenih bolesti. To su bolesti organizma koji nije uspeo da se adaptira na nove uslove.
Američki kardiolog Vajt je pisao: „ 1911.godine ja ni u jednom nisam čuo za infarkt miokarda koji je sada postao pretnja čitavoj naciji. Poražavajuća evolucija u toku života jednog čoveka“.
Još je Hegel svojevremeno sa setom govorio o tome da je „jedina lekcija koja se može izvući iz istorije naroda to što sami narodi nikada ne izvlače lekcije iz svoje istorije“.
Gde je izlaz?
Napredak nije moguće zaustaviti. Čovek moraa da menja svoju psihologiju i da se vrati zdravom načinu života svojih predaka.
Takav način života je, po mišljenju N.Mamosova sistem samokontrole i funkcionalnih opterećenja.

12 koraka do zdravlja sa Tjanši – Tiens je osnov za spoznaju Kineske Tradicionalne Medicine i zdravlja upošte.

Nastavak u drugom blog postu

[jazzyoptin]