Opekotine

Kada su slojevi kože oštećeni visokom temperaturom, takva povreda se naziva opekotinom. Slične povrede mogu nastati na više načina: ako ste više vremena na suncu, uzimate kreč rukama bez rukavica, padnete na trotoar, opekotina usled trenja.

Najmanje oštećenje kože izaziva crvenilo i bol. To je površinska opekotina, ili opekotina prvog stepena.

Teže opekotine koje zahvataju dublje slojeve kože, izazivaju njeno raslojavanje i obrazovanje plikova, ispunjenih tečnošću. Oštećenja kože sa plikovima, koje su se ranije nazivale opekotine drugog stepena, mi ćemo svrstati u delimične opekotine. Ukoliko ste zadobili opekotinu jednog od ova dva tipa, prvo što treba da uradite je da nakvasite oštećeno mesto hladnom vodom. Nemojte ga mazati nikakvim uljima, jer ona zadržavaju suvišnu toplotu i na taj način produbljuju oštećenje.

Kod opekotina težeg oblika sa plikovima, brzo iskoristite hladnu vodu i potrudite se da odmah dobijete medicinsku pomoć. Oštećenje svih slojeva kože naziva se potpunom opekotinom, i ono može zahtevati hospitalizaciju i transplantaciju kože.

Hranljive supstance ne mogu da spreče opekotine, ali mogu ubrzati zarastanje i doprineti formiranju kruste. Vitamin C je potreban za stvaranje kolagena koji je bitan za zarastanje opekotine. U slučaju šoka potreba za unosom vitamina C raste.

BIOKOREKCIJA OPEKOTINA

Prva faza – uspostavljanje narušenog metabolizma i imunološkog sistema.

1.      „KORDICEPS“ : po 3 kapsule ujutru, 1-1,5 sat nakon prijema hrane, piti sa 250 ml vode. Deca do 6 godina – po 1 kapsulu; deca od 12 godina – 2 kapsule.

2.      „HITOZAN“: po 3 kapsule uveče, 30 minuta pre prijema hrane, piti sa najmanje 250 ml pročišćene vode. Deca do 6 godina – po 1 kapsulu; deca od 12 godina – po 2 kapsule.

Spoljna primena HITOZANA : 1 kapsula suvog praška razblažuje se sa 30 ml sterilnog rastvora vode za injekciju i nanosi na opekotinu nakon njene obrade 1-3 puta na dan u zavisnosti od stanja oporavka opekotine, računajući 1 % površine, zahvaćene opekotinom u odnosu na površinu tela.

3.      „ANTILIPIDNI ČAJ“: ujutru, sat vremena pre uzimanja hrane sipati na jednu kesicu čaja 500 ml ključale vode i ostaviti da odstoji 15 min, piti malim gutljajima tokom dana.

Predviđena doza za kuru: 1 mesec.

Druga faza – uspostavljanje narušene razmene mikroelemenata, vitamina i ishrana ćelija kože.

4.      „BIOKALCIJUM“: uzimati ujutru po jednu kafenu kašičicu na 250 ml vode 30 minuta pre obroka, malim gutljajima. Najbolje je piti sa čajem od šipka.

5.      „BIOCINK“: uzimati po 2 kapsule uveče, sat i po nakon večere, sa 250 ml vode.

6.      „VEJKAN“: po 1 kapsulu u popodnevnim satima, 1-1,5 nakon ručka, popiti sa 250 ml vode.

7.      „ULJE ŽUTOG NOĆURKA“ uzimati u toku jela, 3x 1.

Predviđena doza za kuru: 1 mesec.

Trajanje osnovnog programa biokorekcije: 2 meseca.

Ukoliko Vam se dopada ovo što ste upravo pročitali, za sva dodatna pitanja i informacije  budite slobodni da nam se javite, rado  ćemo Vam dati tražene informacije.

Telefon: +381 64 322 77 51 (poziv, SMS, Viber, WhatsApp, Telegram)

E-mail: tienspreparati@gmail.com