BOLESTI ZUBA

BOLESTI ZUBA – Rešenje iz Tiens-a

Tiens Tianshi saveti

Stalni zubi počinju da rastu od šeste godine života, a u periodu od 12-14 godine u usnoj duplji dolazi do prestanka njihovog rasta i razvoja. Nešto malo kasnije izbijaju umnjaci, i tada se u usnoj duplji formiraju svi zubi (32 zuba).

Zaštita je neophodna od jakog pritiska prilikom žvakanja, od osetljivosti na toplo i hladno, od hemijskog uticaja, kiselina i od dejstva bakterijskih otrova.

Bolesti zuba i jedan od osnovnih uzroka upale desni (gingivitis) je naslaga na zubima ili zubni kamenac koji nastaje od nje.  Bakterije koje se nagomilavaju u naslagama i kamencu mogu da prodru kroz ivicu desni i da izazovu njihovu upalu.

Parodontopatija je proces gubljenja (resorpcija) i povlačenja potpornog aparata zuba, to nije upalni proces i nastaje usled pojave zubnog kamenca i slabe higijene zuba.

Karijes (kvarenje, truljenje zuba) nastaje zbog bakterija koje izazivaju vrenje šećera i obrazovanje kiseline. Ove kiseline ispiraju mineralne supstance, najpre sa zubne gleđi, a zatim i sa dentina, i korak po korak uništavaju ceo zub. Filozofija rada zubara i stomatologa je u tome što se oni trude da po bilo koju cenu spasu oboleli zub, pri čemu se često koriste jakim, snažnim i toksičnim materijalima.

To je zbog toga što stomatolozi ne vide toksične rezultate svog rada. Ukoliko Vam stave plombu od žive i amalgana, i ako posle izvesnog vremena budete imali probleme s bubrezima,  sigurno se nećete obratiti stomatologu.

Mnogi ljudi, koji više brinu o zdravlju, primećuju da je kod njih došlo do nastanka tumora i pojave drugih zdravstvenih problema otkad su stavili sintetičke ili metalne plombe. Razlog je jednostavan – većina stomatoloških sintetičkih masa i metala sadrži poznate kancerogene i druge štetne i toksične materije.

Važno je da zapamtite da je krunica – recept za nesreću, jer se ispod nje uvek nalaze mikrobi (Clostridium) koje dovode do pojave hronične intoksikacije, smanjenja imunološke zaštite i nastanka tumora.

Mnogi smatraju da je porcelan dobra zamena za sintetičke mase. Porcelan sadrži oksid aluminijuma i druge metale, koji služe da bi se dobile različite nijanse.

Veoma često nastaju oboljenja u usnoj duplji – aftozni stomatitis ili upala sluzokože u ustima – «ustobolja», koja se manifestuje zagnojenošću  usne duplje. Dokazano je da do poboljšanja dolazi ukoliko se koriste preparati cinka, folne kiseline, vitamina B12 i gvožđa.

BOLESTI ZUBA - Rešenje iz Tiens-a

BIOKOREKCIJA BOLESTI ZUBA

Prva faza Biokorekcije Bolesti zuba – učvršćenje zubne gleđi, protivupalno dejstvo.

  1. Higijenu zuba održavati sa zubnom pastom Tiens – Tjanši sa lekovitim biljem.

2.«TABLETE ZA ŽVAKANJE S BIOKALCIJUMOM»: po 2 tablete ujutru (7-9 č) posle pranja zuba sažvakati ili sisati. Deci od 1-3 godine – 1 tableta, 3-7 godina – do 2 tablete.

3.«BIOCINK» po 2 kapsule 30 min. pre doručka popiti sa 250 ml pročišćene vode. Deci od 3 do 10 godina se preporučuje da uzimaju 1 kapsulu ili da u toplu hranu (kašu) dodaju prašak iz kapsule.

 

U slučajevima zapuštenog karijesa kod dece, usporeno ispadanje mlečnih zuba, usporen rast stalnih zuba, izražena paradentoza) treba dodatno u program uvesti BIOKALCIJUM ZA DECU  po ½ praška na dan piti ujutru tokom  20 dana, nakon toga 2-nedelje uzimati tableta za žvakanje (po 4 tablete na dan umesto – 2).

Doza BIOCINKA se duplira.

  1. «PROPOLIS» uzimati u toku dana kod upalnih procesa usne duplje, tabletu polako sažvakati u ustima.

Doza: deci do 10 godina: po 1 tableta 2-3 puta na dan; deci do 14 godina: po 1 tableta 4-5 puta na dan; odrasli: 2 tablete 3 puta na dan ili po 1 tableta 6-10 puta tokom celog dana.

5.«HITOZAN» kod gingivitisa, paradontitisa, otoka zuba prašak iz 1 kapsule HITOZANA pomešati s jednom supenom kašikom meda i 1/3 te smese tri puta dnevno posle jela staviti na oboleli deo sluzokože usne duplje u vidu obloga koje se rastvaraju. Uzimati po 2 kapsule HITOZANA uveče sa 250 ml pročišćene vode. Predviđena doza za kuru – 1 mesec.

 

Druga faza Biokorekcije Bolesti zuba – povećanje procesa razmene u zubnoj pulpi, bolja snabdevenost krvlju, uklanjanje zadaha iz usta.

6.«IKAN» za očuvanje zdravih zuba – popiti po 4 kapsule između obroka sa 250 ml mlake vode. Deci preko 6 godina se preporučuje da piju po 2 kapsule IKANA.

Uzimati pažljivo kod visokog arterijskog pritiska i posle 16 h, da ne dođe do poremećenog sna.

7.«TABLETE ZA ŽVAKANJE S BIOKALCIJUMOM»: po 2 tablete ujutru (7-9 č) posle pranja zuba sažvakati ili sisati. Deci od 1-3 godine – 1 tableta, 3-7 godina – do 2 tablete.

 

Predviđena doza za kuru – 1 mesec.

Trajanje osnovnog programa – 2 meseca.

Broj kura tokom godine – najmanje 2.

 

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 063/342-380

zdravljeizkine-com_dugme-za-newsletter